vARTAX KOPPELINGEN

1/5 onroad

Nieuw ontwerp met rolsysteem en variabel gewicht.

Het nieuwe systeem met rollen geeft een zeer sterke en continue stuwkracht aan de plaat, zonder ooit kracht op te geven bij gemiddelde of hoge snelheden, of na een paar minuten gebruik.

In tegenstelling tot de normale koppelingen op de markt, verandert de werking niet tijdens de race. Een constantheid wordt gegarandeerd door de stuwkracht van de rollen. De rollen duwen altijd op een constante en continue manier, de rollen worden gekanaliseerd in banen.

De plaat is CNC gefreesd uit massieve billet aluminium. Het Vartax-carter is CNC-gefreesd uit massief aluminium. De veer die wordt geleverd in de kit is voor 1/5 is 2,8 mm, dus de zachtste. Het Vartax-systeem biedt de mogelijkheid van verschillende configuraties, door het gebruik van rollen met verschillende gewichten, samen met het gebruik van de veer met verschillende voorbelastingen.

De motoren van de categorie 1/5 variëren van 23 cc tot 36 cc, hebben daarom een ander koppel en om deze reden is het niet mogelijk om een enkele setup in te stellen. Gebruik voor 23 cc-motoren Standaard de veer van 2,8 mm met aanvankelijke voorspanning van 2,2 mm.

De Vartax is getest op 1/5 chassis van Mecatech, Genius, Bergonzoni.

Onderdelen en tools

Niet alleen voor 1/5

De Vartax koppeling is ook leverbaar voor auto’s met schaal 1/10

EN voor auto’s met schaal 1/8.